Stekt fläsk med spetskål och äppelcidersås

Betyg 4 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Stekt fläsk med spetskål och äppelcidersås

Det salta bastanta sidfläsket, spetskålen, den syrliga fräscha äppelcidersåsen och de gröna granna ärtorna utgör tillsammans en livfull och bedårande rätt med en utmärkt kombination av smaker.

Stekt fläsk med spetskål och äppelcidersås

Ingredienser

4 portioner
3 msk smör eller margarin
1 spetskålshuvud
salt
peppar
2 svenska äpplen t ex Gravensteiner
1 rödlök
1 1/2 dl äppelcider
1 1/2 dl vatten
1/2 hönsbuljongtärning
4/5 msk majsstärkelse
2 dl frysta ärtor
1/2 dl grovhackad persilja
600 g skivat rimmat sidfläsk

Gör så här

00:15:00
00:05:00
00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Ska smöret smältas? Annars går det inte att ringla över det.

    Lotti

Testa liknande recept

  • Ribbenstek med cider
    Betyg 4.4 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Ciderkokt kyckling med äpple och lök
    Betyg 3.6 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Äppelmimosa
    Betyg 4.4 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Cider med smak av äppelpaj
    Betyg 3.7 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad