UNDER 30 MIN | Enkel

Stekt biff med svampsås och pressgurka

Biff, sås och pressgurka – ja ibland är de enklare smakerna precis vad magen kurrar efter. Gurkan lägger du in i lite ättika, socker, vatten och persilja. Medan detta gottar till sig tillagar du det enkla potatismoset och steker biffarna gyllene i pannan. Servera, och njut!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 46, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda ättika, socker och vatten.
  2. Skiva gurkan tunt på längden och hacka persiljan. Blanda lagen med gurkan och persiljan.
  3. Värm potatismoset enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Stek biffarna i oljan i en stekpanna. Sänk värmen och rör i den smaksatta crème fraichen. Låt sjuda i 3 minuter.
  5. Servera biffen i såsen med potatismos och pressgurka.

För alla

Kontrollera noga innehållet i potatismoset.
Fri från gluten och ägg.
Innehåller laktos och mjölkprotein.

Tips

Smaksätt gärna såsen med lite grönpeppar.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 4 tsk ättika (12%)
  • 1 msk strösocker
  • 2 msk vatten
  • 1/2 ask snackgurka (à 250 g)
  • 1/2 ask färsk persilja (à 20 g)
  • 350 g färdigt potatismos
  • 300 g skivad ryggbiff
  • 2 tsk olja
  • 2 dl lätt crème fraiche med svamp och timjan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2668 kJ / 625 kCal