Stekt biff med svampsås och pressgurka

Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
0
Stekt biff med svampsås och pressgurka

Biff, sås och pressgurka – ja ibland är de enklare smakerna precis vad magen kurrar efter. Gurkan lägger du in i lite ättika, socker, vatten och persilja. Medan detta gottar till sig tillagar du det enkla potatismoset och steker biffarna gyllene i pannan. Servera, och njut!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 46 2019

Stekt biff med svampsås och pressgurka

Ingredienser

2 portioner
4 tsk  ättika (12%)
1 msk  strösocker
2 msk  vatten
1/2   ask snackgurka (à 250 g)
1/2   ask färsk persilja (à 20 g)
350 g  färdigt potatismos
300 g  skivad ryggbiff
2 tsk  olja
2 dl  lätt crème fraiche med svamp och timjan

För alla

Kontrollera noga innehållet i potatismoset.
Fri från gluten och ägg.
Innehåller laktos och mjölkprotein.

Gör så här

Tips

Smaksätt gärna såsen med lite grönpeppar.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2668 KJ / 625 kCal
Fett36 g
Salt2.2 g
Kolhydrater36 g
Protein40 g

Testa liknande recept

Grillad ryggbiff
Betyg 3.7 av 5.
24 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Biff i rökig vinmarinad
Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ryggbiff i ugn
Betyg 4.3 av 5.
107 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 30 min att tillaga
Grillad Ryggbiff med kinesisk BBQ-glaze
Betyg 3.8 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Biff Rydberg med senapskräm
Betyg 4.5 av 5.
23 personer har röstat
Under 45 min att tillaga