Stekt biff med svampsås och pressgurka

2
0
Stekt biff med svampsås och pressgurka

Biff, sås och pressgurka – ja ibland är de enklare smakerna precis vad magen kurrar efter. Gurkan lägger du in i lite ättika, socker, vatten och persilja. Medan detta gottar till sig tillagar du det enkla potatismoset och steker biffarna gyllene i pannan. Servera, och njut!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 46 2019

Stekt biff med svampsås och pressgurka

Ingredienser

2 portioner
4 tsk
ättika (12%)
1 msk
strösocker
2 msk
vatten
1/2
ask snackgurka (à 250 g)
1/2
ask färsk persilja (à 20 g)
350 g
färdigt potatismos
300 g
skivad ryggbiff
2 tsk
olja
2 dl
lätt crème fraiche med svamp och timjan

För alla

Kontrollera noga innehållet i potatismoset.
Fri från gluten och ägg.
Innehåller laktos och mjölkprotein.

Gör så här

Tips

Smaksätt gärna såsen med lite grönpeppar.

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2668 KJ / 625 kCal
Fett 36 g
Salt 2.2 g
Kolhydrater 36 g
Protein 40 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept