Stekt biff med svampsås och pressgurka

Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
0
Stekt biff med svampsås och pressgurka

Biff, sås och pressgurka – ja ibland är de enklare smakerna precis vad magen kurrar efter. Gurkan lägger du in i lite ättika, socker, vatten och persilja. Medan detta gottar till sig tillagar du det enkla potatismoset och steker biffarna gyllene i pannan. Servera, och njut!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 46 2019

Stekt biff med svampsås och pressgurka

Ingredienser

2 portioner
4 tsk  ättika (12%)
1 msk  strösocker
2 msk  vatten
1/2   ask snackgurka (à 250 g)
1/2   ask färsk persilja (à 20 g)
350 g  färdigt potatismos
300 g  skivad ryggbiff
2 tsk  olja
2 dl  lätt crème fraiche med svamp och timjan

För alla

Kontrollera noga innehållet i potatismoset.
Fri från gluten och ägg.
Innehåller laktos och mjölkprotein.

Gör så här

Tips

Smaksätt gärna såsen med lite grönpeppar.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2668 KJ / 625 kCal
Fett36 g
Salt2.2 g
Kolhydrater36 g
Protein40 g

Testa liknande recept

Biff i rökig vinmarinad
Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ryggbiff i ugn
Betyg 4.3 av 5.
107 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 30 min att tillaga
Grillad Ryggbiff med kinesisk BBQ-glaze
Betyg 3.8 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillad ryggbiff
Betyg 3.7 av 5.
24 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Biff Rydberg med senapskräm
Betyg 4.5 av 5.
23 personer har röstat
Under 45 min att tillaga