Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Spettad kyckling med nudlar

Gott vardagsrecept med kyckling som marinerats i ingefära, soja och vitlök. Kycklingspetten serveras med en sallad av bland annat nudlar, morötter och sweet chilisås. Spettad kyckling med nudlar kan serveras kallt eller varmt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda marinaden och lägg ned kycklingen. Den mår bra av att ligga över natten, men det räcker med 1 timme. Trä upp kycklingen på spett och grilla, pensla under tiden med marinaden.
  2. Koka nudlarna efter anvisningen på förpackningen. Spola dem kalla och blanda med soya, sesamolja och vinäger, strö sesamfrön över.
  3. Skala morot och rättika, skär tunna remsor genom att skala med en potatis skalare, blanda grönsakerna med nudlarna.
  4. Servera nudlarna kalla med kycklingspetten som är goda både kalla och varma.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 4 benfria kycklinglår (4 lår motsvarar 2 kycklingbröst)
  • 2 trägrillspett
Marinad
  • 1 syltad ingefära
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk soja
Sallad
  • 200 g okokta nudlar
  • 2 msk soja
  • 2 tsk sesamolja
  • 2 tsk risvinäger (eller rödvinsvinäger)
  • 1 tsk sesamfrö
  • 1 msk sweet chilisås
  • 1 msk morot
  • 1 späd rättika
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?