Spenatsoppa med ägghalvor och gremolatabröd
Grön och grann spenatsoppa med ägghalvor och gremolatabröd är en perfekt vardagsrätt. Den milda och goda soppan passar utmärkt till det smakrika brödet.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2010
Ingredienser
4 portioner
Spenatsoppa
2 vitlöksklyftor
450 g fryst, hackad spenat
2 msk olivolja
2 msk konc grönsaksfond
8 dl vatten
1 tsk torkad timjan
1 tsk salt och peppar
1 krm peppar
2 msk vetemjöl
4 ägg
Gremolatabröd
2 ciabattabröd
1 vitlöksklyfta
1 dl hackade örter
rivet skal av 1 citron
1 msk olja
1/2 tsk flingsalt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Carin Cassborg: Helt ok vardagssoppa, smörgåsen lyfte det hela! Hade basilika och gräslök i gremolatan där citronskalet gjorde susen. Tog mer fond i soppan andra gången för sältans skull. Frös in två portioner tillsammans med tärningar av stekt chorizo, smidig kvällsmat för »gräsänklingen« när jag är i Arvidsjaur. Betyg 3,8
Redaktionen
2010-05-19Tomas Henderup: Enkelt att laga och lätt för magen. Rättens färger påminde om ett konstverk. Gott örtbröd! Barnen vågade prova efter att ha blivit påminda om att Karl-Alfreds biceps inte vore vad de var utan spenat. Testade med gröna ärter och röd chili i soppan, det gav extra »schwung«. Betyg 4,2
Redaktionen
2010-05-19Maria Dahlberg: Spenatsoppan var smaklös och tråkig. Gremolatabrödet var dock riktigt bra. Skippade vitlöken men behöll spenaten och buljongen vid andra tillagningen. Lade till färdig grön sparrissoppa och kokta röda linser. Blev matigare och mer okej. Betyg 3,3
Redaktionen
2010-05-19