Spenatsoppa med ägghalvor och gremolatabröd

44
3
Spenatsoppa med ägghalvor och gremolatabröd

Grön och grann spenatsoppa med ägghalvor och gremolatabröd är en perfekt vardagsrätt. Den milda och goda soppan passar utmärkt till det smakrika brödet.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2010

Spenatsoppa med ägghalvor och gremolatabröd

Ingredienser

4 portioner

Spenatsoppa

2
vitlöksklyftor
450 g
fryst, hackad spenat
2 msk
olivolja
2 msk
konc grönsaksfond
8 dl
vatten
1 tsk
torkad timjan
1 tsk
salt och peppar
1 krm
peppar
2 msk
vetemjöl
4
ägg

Gremolatabröd

2
ciabattabröd
1
vitlöksklyfta
1 dl
hackade örter
rivet skal av 1
citron
1 msk
olja
1/2 tsk
flingsalt

För alla

Gör glutenfri: ersätt vetemjölet med majsstärkelse, Maizena. Välj glutenfritt specialbröd.
Gör laktosfri: kontrollera innehållet i fonden och brödet.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i fonden och brödet.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i fonden och brödet, uteslut äggen eller ersätt med t ex minimozzarella.

Receptet är lagat och kommenterat av Buffés Testlagare 2010.
Testlagarnas kommentarer är inlagda av ICA.se-redaktionen och finns även i Buffé nr 5 2010.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

44

Kommentarer

Redaktionen

2010-05-19

Carin Cassborg: Helt ok vardagssoppa, smörgåsen lyfte det hela! Hade basilika och gräslök i gremolatan där citronskalet gjorde susen. Tog mer fond i soppan andra gången för sältans skull. Frös in två portioner tillsammans med tärningar av stekt chorizo, smidig kvällsmat för »gräsänklingen« när jag är i Arvidsjaur. Betyg 3,8

Redaktionen

2010-05-19

Tomas Henderup: Enkelt att laga och lätt för magen. Rättens färger påminde om ett konstverk. Gott örtbröd! Barnen vågade prova efter att ha blivit påminda om att Karl-Alfreds biceps inte vore vad de var utan spenat. Testade med gröna ärter och röd chili i soppan, det gav extra »schwung«. Betyg 4,2

Redaktionen

2010-05-19

Maria Dahlberg: Spenatsoppan var smaklös och tråkig. Gremolatabrödet var dock riktigt bra. Skippade vitlöken men behöll spenaten och buljongen vid andra tillagningen. Lade till färdig grön sparrissoppa och kokta röda linser. Blev matigare och mer okej. Betyg 3,3

Testa liknande recept