Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Spenatsoppa med ägghalvor och gremolatabröd

Grön och grann spenatsoppa med ägghalvor och gremolatabröd är en perfekt vardagsrätt. Den milda och goda soppan passar utmärkt till det smakrika brödet.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C, grill/övervärme.
  2. Soppa: Skala och finriv vitlöken. Fräs spenaten i olja i en stor gryta. Tillsätt vitlöken och låt den fräsa med 1 minut.
  3. Häll i fond och vatten. Låt koka upp. Krydda med timjan, salt och peppar.
  4. Rör ut mjölet i lite kallt vatten tills alla klumpar är borta. Vispa ner redningen i soppan.
  5. Låt koka ca 3 minuter. Håll soppan varm.
  6. Koka äggen lösa, ca 4 minuter. Skala och dela dem försiktigt i halvor.
  7. Bröd: Skär varje ciabatta i 4 skivor på längden. Skala och riv vitlöken. Blanda örter, citronskal och vitlök med olja så att det binder. Fördela det på bröden. Strö över flingsalt.
  8. Lägg brödet på ett galler. Rosta ca 1 minut i övre delen av ugnen. Servera soppan med ägghalvor och gremolatabröd.

För alla

Gör glutenfri: ersätt vetemjölet med majsstärkelse, Maizena. Välj glutenfritt specialbröd.
Gör laktosfri: kontrollera innehållet i fonden och brödet.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i fonden och brödet.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i fonden och brödet, uteslut äggen eller ersätt med t ex minimozzarella.

Receptet är lagat och kommenterat av Buffés Testlagare 2010.
Testlagarnas kommentarer är inlagda av ICA.se-redaktionen och finns även i Buffé nr 5 2010.

Ingredienser

Portioner: 4
Spenatsoppa
  • 2 vitlöksklyftor
  • 450 g fryst, hackad spenat
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk konc grönsaksfond
  • 8 dl vatten
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk salt och peppar
  • 1 krm peppar
  • 2 msk vetemjöl
  • 4 ägg
Gremolatabröd
  • 2 ciabattabröd
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl hackade örter
  • rivet skal av 1 citron
  • 1 msk olja
  • 1/2 tsk flingsalt
Lägg till i inköpslistan