Spenatpasta med nötter | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Spenatpasta med nötter

En riktigt smarrig pasta med smak av spenat och nötter som fungerar utmärkt till både lunch och middag. Servera spaghettin tillsammans med spenatsås och rostade pinjenötter - supergott och enkelt!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka spaghettin i rikligt med lättsaltat vatten i en gryta enligt förpackningens anvisning.
  2. Koka upp buljongen i en kastrull. Halvtina och skär spenaten i bitar. Lägg spenaten i kastrullen och låt koka ca 5 min under lock.
  3. Tillsätt osten och rör tills den smält. Smaka av med salt och peppar.
  4. Rosta pinjenötterna i en torr het panna. Låt spaghettin rinna av.
  5. Servera spaghettin med spenatsåsen och de rostade nötterna.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 280 g spaghetti
  • 2 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten)
  • 2 paket djupfryst bladspenat (à 250 g)
  • 125 g färskost med vitlökssmak
  • 3 krm salt
  • 1 dl pinjenötter (1 dl motsvarar ca 35 g)
  • 2 krm grovmald svartpeppar
Lägg till i inköpslistan