Spenat- och ostpaj med rökt lax

En krämig paj med spenat och lagrad smakrik ost är ett utmärkt sällskap till kallrökt lax. Spenat- och ostpajen är snabbt tillagad med hjälp av färdig pajdeg. Servera den vackra pajen ljummen till den rökta laxen och en sallad.

Ingredienser
4 portioner
250 g färsk pajdeg
Fyllning
1 gul lök
1 msk smör eller olja
2 påsar babyspenat (à 65 g)
4 dl riven Västerbotten- eller prästost
4 ägg
2 1/2 dl mellangrädde
1 1/2 dl mjölk (1,5%)
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Till servering
kallrökt lax
citron
sallad
Gör så här
00:20:00
00:30:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3689 KJ / 881 kCal
Fett66.9 g
Kolhydrater35.8 g
Protein34.6 g
Kommentarer
5 stOm jag har fryst spenat, hur mkt?
Carola
Hej Carola! Vi har tyvärr inte provbakat pajen med fryst spenat så vi kan tyvärr inte säga en exakt mängd men om vi får gissa så ca 100-150 g (eller mer om du känner att det behövs mer) fryst tinad bladspenat. Hälsningar Elina
ICA-köket
Hur ska all den vätskan få plats i pajskalet med en diameter på 25cm??
Johan
Hej Johan! Japp, det är så det är menat. Hälsningar Michelle
ICA-köket
Tog helt bort pajskalet så det blev mer en omelett. Tog riktig grädde i stället för mellangrädde och mjölk. Serverade gravad lax och citron till. Supergott.
Ninni
Hej Anita! Ber om ursäkt om vi var otydliga. Vi menar att man lägger foliet och knivarna på pajdegen för att den ej ska resa sig. Vi har ändrat lite i texten ocskå och hoppas det blir en god paj! Hälsningar Michelle
Ica-köket
Måste vara feltryck, eller? Lägg pajdegen i en pajform ca 25 cm i diam, Täck botten och kanter med aluminiumfolie. Lägg några matknivar på foliet så att inte degen reser sig under gräddning. Det är det här med aluminiumfolien, skall den inte ligga över pajen ? Med vänlig hälsning Anita Olausson
Anita