Sparrismousse med löjrom | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Sparrismousse med löjrom

Sparrismousse med löjrom är perfekt att servera på festen tillsammans med bröd. Gör en mousse på sparris, kalvbuljong, gelatin, vispgrädde och kajennpeppar och servera på ekbladssallad med löjrom och körvel. Gott och vackert.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 30 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Gör så här- texten är avsedd för 30 portioner.

  1. Koka sparrisen enligt förpackningens anvisning. Låt den rinna av. Mixa i mixer eller matberedare tillsammans med 7 1/2 dl av kalvbuljongen.
  2. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 10 min. Koka upp resterande 2 1/2 dl av kalvbuljongen.Ta upp och låt gelatinbladen smälta i den heta kalvbuljongen. Häll ner gelatinblandningen under omrörning i den mixade sparrisen.
  3. Vispa grädden fast och vänd ner den i sparrisblandningen. Smaka av med salt och kajennpeppar.
  4. Häll upp sparrismoussen i portionsformar, engångsformar av aluminium går bra. Ställ dem kallt att stelna.
  5. Lägg löj- eller stenbitsromen i en spritspåse med bred tyll (sprits). Skölj och fördela salladsbladen på 30 assietter. Stjälp upp sparrismoussen i mitten på assietten och spritsa en klick rom på toppen och garnera med körvel. Servera med rostat bröd eller kuvertbröd.

Ingredienser

Portioner: 30
  • 5 pkt sparris (djupfryst à 200 g)
  • 1 l kalvbuljong (fond på flaska + vatten)
  • 24 blad gelatin
  • 1 1/5 l vispgrädde
  • 2 msk salt
  • 3/4 tsk kajennpeppar
Garnering
  • 600 g löjrom eller röd stenbitsrom
  • 3 ekbladssalladshuvuden
  • 1 kruka körvel
Lägg till i inköpslistan