Sparris med fetaostkräm, syltad citron och dukkah

Betyg 4.9 av 5.
7 personer har röstat
0
Sparris med fetaostkräm, syltad citron och dukkah

Gröna spröda sparrisar slår aldrig fel! Här serverar vi den delikata primören med fetaostkräm, syltad citron och den egyptiska kryddblandningen dukkah. En vacker förrätt som imponerar!

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2021

Sparris med fetaostkräm, syltad citron och dukkah

Ingredienser

4 portioner
1   citron
2 msk  strösocker
1/2 tsk  salt

Dukkah

1 tsk  malen koriander
1 tsk  malen spiskummin
1 tsk  fänkålsfrön
3 msk  vita eller svarta sesamfrön
1 dl  rostade hasselnötter
1/2 tsk  flingsalt

Fetaostkräm

150 g  fetaost
1/2 dl  turkisk yoghurt
2   knippen grön sparris (à 250 g)

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av fetaost och yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut fetaost och yoghurt mot mjölkproteinfria ersättningsalternativ.

Gör så här

Tips

Blev det dukkah över? Använd som topping på frukostmackan eller salladen.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.9 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Nötströssel “Dukkah”
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kräftpaj med nötter
Betyg 4 av 5.
7 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Under 30 min att tillaga
Ost- och nötgratinerade musslor på sparrisbädd
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillade grönsakspaket med citron- och fänkålssmör
Betyg 4.1 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sparris med parmaskinka och hasselnötsvinägrett
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga