Sparris med fetaostkräm, syltad citron och dukkah
![Sparris med fetaostkräm, syltad citron och dukkah](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_228683/cf_259/sparris_med_fetaostkram__syltad_citron_och_dukkah.jpg)
Gröna spröda sparrisar slår aldrig fel! Här serverar vi den delikata primören med fetaostkräm, syltad citron och den egyptiska kryddblandningen dukkah. En vacker förrätt som imponerar!
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2021
![Sparris med fetaostkräm, syltad citron och dukkah](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_228683/cf_259/sparris_med_fetaostkram__syltad_citron_och_dukkah.jpg)
Ingredienser
4 portioner
1 citron
2 msk strösocker
1/2 tsk salt
Dukkah
1 tsk malen koriander
1 tsk malen spiskummin
1 tsk fänkålsfrön
3 msk vita eller svarta sesamfrön
1 dl rostade hasselnötter
1/2 tsk flingsalt
Fetaostkräm
150 g fetaost
1/2 dl turkisk yoghurt
2 knippen grön sparris (à 250 g)
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av fetaost och yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut fetaost och yoghurt mot mjölkproteinfria ersättningsalternativ.
Gör så här
Tips
Blev det dukkah över? Använd som topping på frukostmackan eller salladen.
Har du lagat receptet?
Kommentarer