Sparris med fetaostkräm, syltad citron och dukkah

6
0
Sparris med fetaostkräm, syltad citron och dukkah

Gröna spröda sparrisar slår aldrig fel! Här serverar vi den delikata primören med fetaostkräm, syltad citron och den egyptiska kryddblandningen dukkah. En vacker förrätt som imponerar!

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2021

Sparris med fetaostkräm, syltad citron och dukkah

Ingredienser

4 portioner
1 citron
2 msk strösocker
1/2 tsk salt

Dukkah

1 tsk malen koriander
1 tsk malen spiskummin
1 tsk fänkålsfrön
3 msk vita eller svarta sesamfrön
1 dl rostade hasselnötter
1/2 tsk flingsalt

Fetaostkräm

150 g fetaost
1/2 dl turkisk yoghurt
2 knippen grön sparris (à 250 g)

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av fetaost och yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut fetaost och yoghurt mot mjölkproteinfria ersättningsalternativ.

Gör så här

Tips

Blev det dukkah över? Använd som topping på frukostmackan eller salladen.

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer