Sparris med fetaostkräm, syltad citron och dukkah
Gröna spröda sparrisar slår aldrig fel! Här serverar vi den delikata primören med fetaostkräm, syltad citron och den egyptiska kryddblandningen dukkah. En vacker förrätt som imponerar!
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2021
Ingredienser
4 portioner
1 citron
2 msk strösocker
1/2 tsk salt
Dukkah
1 tsk malen koriander
1 tsk malen spiskummin
1 tsk fänkålsfrön
3 msk vita eller svarta sesamfrön
1 dl rostade hasselnötter
1/2 tsk flingsalt
Fetaostkräm
150 g fetaost
1/2 dl turkisk yoghurt
2 knippen grön sparris (à 250 g)
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av fetaost och yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut fetaost och yoghurt mot mjölkproteinfria ersättningsalternativ.
Gör så här
Tips
Blev det dukkah över? Använd som topping på frukostmackan eller salladen.
Har du lagat receptet?
Kommentarer