Sparris med fetaostkräm, syltad citron och dukkah

Betyg 4.9 av 5.
7 personer har röstat
0
Sparris med fetaostkräm, syltad citron och dukkah

Gröna spröda sparrisar slår aldrig fel! Här serverar vi den delikata primören med fetaostkräm, syltad citron och den egyptiska kryddblandningen dukkah. En vacker förrätt som imponerar!

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2021

Sparris med fetaostkräm, syltad citron och dukkah

Ingredienser

4 portioner
1 citron
2 msk strösocker
1/2 tsk salt

Dukkah

1 tsk malen koriander
1 tsk malen spiskummin
1 tsk fänkålsfrön
3 msk vita eller svarta sesamfrön
1 dl rostade hasselnötter
1/2 tsk flingsalt

Fetaostkräm

150 g fetaost
1/2 dl turkisk yoghurt
2 knippen grön sparris (à 250 g)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.9 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Under 30 min att tillaga
Nötströssel “Dukkah”
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grillade grönsakspaket med citron- och fänkålssmör
Betyg 4.1 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kräftpaj med nötter
Betyg 4 av 5.
7 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Citronpicklad vit sparris
Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Galette med grön sparris och Västerbottensost
Betyg 4.8 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga