Sparris i het sås

Betyg 3.5 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Sparris i het sås

Denna sparris passar utmärkt som tillbehör eller till tapasbordet med sin syrliga och heta sås på bland annat citron och kajennpeppar. Sparrisen låter du dra i såsen en stund innan servering för att sparrisarna ska få marinera sig i smakerna.

Sparris i het sås

Ingredienser

8 portioner
1 burk vit sparris (à 330 g)
1 burk grön sparris (à 330 g)
1 citron
1/2 dl olivolja
1 msk socker
1/2 tsk salt
1 krm kajennpeppar
1/2 dl finhackad persilja

Gör så här

01:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Rätten lagades på ett tapasbord 080207. Den var lätt att göra och god. Storbladig persilja användes och det blev en lyckad smakkombination. Ta upp sparrisen ur marinaden om allt inte äts upp vid huvudtillfället. Allt för att inte citrussmaken skall ta överhand.

    Ingrid

Näringsvärde per portion

Energi305 KJ / 73 kCal
Fett6.2 g
Salt0.93 g
Kolhydrater2.8 g
Protein0.8 g

Testa liknande recept

  • Jordnötsvinägrett
    Betyg 4.5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Vinägrett
    Betyg 4.2 av 5.57 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Ostron med champagnevinägrett
    Betyg 3.6 av 5.48 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad