Spare ribs med barbequesås

Världskände kocken Ferran Adrià bjuder här på sina bästa spareribs "El Bulli-style" med hemgjord barbecuesås. Efter ett par timmar i ugnen är de tunna revbensspjällen smältande möra och saftiga.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2012

Gör så här
01:30:00
00:30:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4829 KJ / 1154 kCal
Fett81 g
Salt10 g
Kolhydrater15 g
Protein91 g
Kommentarer
6 stLite tråkig smak tyckte jag som gillar lite rökigare ribs. Jag lyssnade på kommentarerna nedan att dubbla mängden till såsen och det blev bra!
Fredrik
Rätten är jättegod, men receptet till barbequesåsen blev bara 4dl färdig sås. Vill man ha 7,5dl som det står i receptet är det bäst att dubbla alla ingredienser i bbqsåsens recept.
Kristian
👌WOOW😲Det här var gott! Slå INTE vattnet över, utan bredvid så du inte sköljer av alla göttiga kryddor i bbqsåsen. Jag tog ut dem efter halva tiden och penslade/öste ribsen. Vet inte om det ens var nödvändigt, men jag fick tjuvkika lite på ribsen. Nästa gången, för det blir flera gånger, kommer jag nog bara låta dom vara. Inga problem med länken alls för mej🤷🏼♀️
Carina
Receptet är väldigt bra, spjällen blir väldigt mjälla, smakrika och goda. Det kan kännas att det är mycket BBQ sås, men det blir perfekt. Det står -slå över vattnet vilket vore galet, häll vattnet vid sidan om så att du inte sköljer bort all BBQsås. (länken funkar utmärkt för mig)
Madeleine
Barbecuesås länk funkar inte =(
Raquel
Det här är ett magiskt recept! Det låter galet med så mycket barbequesås, men det blir helt perfekt varje gång.
Felicia