Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Spaghetti med tonfisksås (Basilikatonfisk med spaghetti)

Om du är sugen på pasta så ska du testa att laga till spaghetti med tonfisksås. Tonfisksåsen består av bland annat tomatpuré, rödlök, basilika, vitlök och grönsaksbuljong. Supergott och enkelt!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala löken. Skiva rödlöken och finhacka vitlöken.
  2. Fräs löken i olivolja, tillsätt tomatpuré och låt den fräsa med i någon minut. Tillsätt vatten, krosstomaterna och buljongtärningen, koka sakta ca 10 minuter.
  3. Plocka och skär basilikan. Låt tonfisken rinna av. Smula ner tonfisken i såsen, tillsätt basilika, krydda med salt, peppar och citronsaft.
  4. Koka spaghettin enligt anvisningen på förpackningen.
  5. Servera tonfisksåsen med spaghetti (och gärna riven parmesan).

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från laktos och mjölkprotein men innehåller gluten.
Gör glutenfri: servera med glutenfri spaghetti.

Tips

Gott att servera avokado och spenat till pastan.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 rödlökar
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 dl vatten
  • 500 g krossade tomater
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 kruka basilika
  • 2 burkar tonfisk i vatten (à 200 g)
  • salt och svartpeppar
  • 1 citron
  • 4 portioner spaghetti
Lägg till i inköpslistan