Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Souvaspanna med skogssvamp och mandelpotatis serveras med hjortronkompott

Ett härligt recept på souvaspanna med skogssvamp och mandelpotatis serveras med hjortronkompott. Du gör det av hjortron, honung, renskav, svamp, lök, morötter, purjolök och jordärtskockor. Smakrikt och mättande!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Börja med hjortron kompotten, blanda hjortron, honung och salvia och låt stå tills det andra är klart.
  2. Bryn renköttet i en gjutjärnspanna med lagerblad, enbär, salt och peppar. Tillsätt alla grönsaker och potatis, stek tills allt blivit klart och varmt.
  3. Avsluta med den skivade purjolöken, salta och peppra. Servera med hjortronkompotten.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 100 g hjortron
  • 2 msk honung
  • färsk strimlad salvia
  • 900 g tunt skivad renskav (Souvas)
  • 50 g smör
  • 5 lagerblad
  • 5 enbär
  • salt och peppar
  • 300 g skogssvamp (skogschampinjoner, Shiitake, Portabello)
  • 1 skivad gul lök
  • 1 skivad rödlök
  • 2 skivade morötter
  • 1 skivad purjolök
  • 100 g skalade och lättkokta jordärtskockor
  • 400 g rostad mandelpotatis
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?