Sotare | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Sotare

Sotare är strömming som har marinerats i olivolja, rödvinsvinäger och vitlök. Grilla strömmingen ute eller i ugn och servera den i vitt bröd med tomat och lök eller på midsommarvis på knäckebröd med färskpotatis, gräddfil och gräslök. Somrigt gott!

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 1996
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Marinad: Blanda olivoljan med smulade lagerblad, skivad vitlök, grovkrossade kryddpepparkorn och vinäger.
  2. Rensa strömmingen men låt ryggben och huvud sitta kvar. Skölj av den och torka noga. Lägg i en rymlig plastpåse och häll på marinaden.
  3. Marinera strömmingen minst 1 timme i kylskåp men ta ut den 30 minuter innan den ska grillas. Vänd då och då.
  4. Torka av strömmingen och grilla 3-4 minuter på varje sida. Salta de färdiga strömmingarna.
  5. Servera som grillade sardiner i vitt bröd med skivad tomat och lök eller mer på svenskt vis på hårt bröd eller med färskpotatis, gräddfil och gräslök.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kg strömming (orensad)
  • salt
Marinad
  • 1/2 dl olivolja
  • 2 lagerblad
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk kryddpepparkorn
  • 2 msk rödvinsvinäger
Lägg till i inköpslistan