Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Fänkålsklyftor i vinägrett

Tilltalande fänkålsklyftor i en intensiv vinägrett av olivolja, rapsolja, fransk senap och syrlig citronjuice. Garnera med lite citronrasp och citronskivor. Smakar himmelskt.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa fänkålen och skär varje stånd i 6-8 klyftor.
  2. Låt dem sjuda i lättsaltat vatten tills de är mjuka, ca 10 minuter. Häll av vattnet.
  3. Vispa ner oljorna droppvis i senapen till en slät och jämn kräm. Smaka av med citronjuicen.
  4. Häll senapsdressingen över den varma fänkålen. Låt allt marinera i kylen i några timmar, det går bra att göra dagen före. Vänd gärna några gånger under tiden.
  5. Lägg upp fänkål och dressing på ett fat. Dekorera med citronrasp och tunna citronskivor.

För alla

Fänkålsklyftor i vinägrett är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 6 fänkålsstånd
  • 1/2 dl olivolja
  • 1 dl rapsolja
  • 1 msk fransk senap
  • juice av 1 citron
Garnering
  • rasp och skivor av 1 citron
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 620 kJ / 148 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept