Fänkålsklyftor i vinägrett

Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
0
Fänkålsklyftor i vinägrett

Tilltalande fänkålsklyftor i en intensiv vinägrett av olivolja, rapsolja, fransk senap och syrlig citronjuice. Garnera med lite citronrasp och citronskivor. Smakar himmelskt.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2002

Fänkålsklyftor i vinägrett

Ingredienser

10 portioner
5 - 6   fänkålsstånd
1/2 dl  olivolja
1 dl  rapsolja
1 msk  fransk senap
juice av 1   citron

Garnering

rasp och skivor av 1   citron

För alla

Fänkålsklyftor i vinägrett är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi620 KJ / 148 kCal
Fett13.8 g
Salt0.41 g
Kolhydrater2 g
Protein2.9 g

Testa liknande recept

Jordnötsvinägrett
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Senapsvinägrett
Betyg 3.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Tomatsallad med svenska smaker
Betyg 3.9 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ört- och senapsvinägrett
Betyg 2.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Smörfrästa svartrötter med balsamvinägrett
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Mandelpotatis med balsamvinägerstekt fläsk
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga