Somriga mazarinrutor | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Somriga mazarinrutor

Jordgubbar och sötmandel är huvudingredienserna till dessa förtjusande somriga mazarinrutor. De är vackra, söta och fantastiskt goda. Perfekt att ta med på picknicken som efterrätt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 20 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skålla, skala och mal mandeln på mandelkvarn.
  2. Smält matfettet i en kastrull eller i en skål i mikrovågsugnen, full effekt (max 800W), 1/2-1 min. Låt matfettet svalna.
  3. Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp. Blanda mjöl, mandel och bakpulver. Vänd ner mjölblandningen, smält matfett och mjölk i äggsmeten. Skölj ev och skiva jordgubbarna. Blanda försiktigt ner i smeten. Häll smeten i en smord, liten långpanna 20x30 cm (för 20 port). Grädda kakan i 200°C, 15-20 min. Låt kallna i formen.
  4. Blanda florsocker och saft. Bred glasyren över kakan och skär i rutor. Servera rutorna på utflykten med kaffe.

Ingredienser

Portioner: 20
  • 100 g sötmandel
  • 200 g smör eller margarin
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 1 dl mjölk
  • 250 g jordgubbar
Garnering
  • 2 dl florsocker
  • 2 1/2 msk konc jordgubbssaft
Lägg till i inköpslistan