Somrig paj med jordgubbar

Betyg 3.7 av 5.66 personer har röstat
Receptet har 11 kommentarer
Somrig paj med jordgubbar

Suverän sommarpaj när det är gott om jordgubbar. Fyll en frasig pajbotten med söta sommarbär. Täck dem med gräddkräm och grädda i ugnen. Njut med vaniljvisp eller glass.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2013

Somrig paj med jordgubbar

Ingredienser

10 bitar

Pajskal

3 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1 krm salt
1/2 dl socker
150 g smör

Fyllning

500 g jordgubbar (500 g motsvarar 1 liter)
1 dl vispgrädde
1 ägg
1/2 dl socker
1 msk potatismjöl
1 tsk vaniljsocker

Till servering

vaniljvisp eller vaniljglass
ev färsk mynta

Gör så här

00:45:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

11 st
  • Följde receptet noggrant och pajen blev jätterinnig, trots att den vilade i kyl en timme efter bakning. Alldeles för mycket vätska från jordgubbarna och för lite potatismjöl. Kommer inte göra igen.

    Ida

  • Äggfri? Hur gör man då.

    Ann

    Hej Ann! Vi har inte provat baka pajfyllningen utan ägg men du kan baka den här, något enklare varianten utan ägg, https://www.ica.se/recept/cheesecake-med-rord-fyllning-och-sommarbar-369871/. Lycka till med bakningen! Hälsningar Elina

    ICA-köket

  • Ska smeten man vispar ihop bli fluffig eller bara slät?

    Anna jessica

    Hej Anna Jessica! Ursäkta sent svar. Smeten ska bara bli slät. Lycka till med bakningen! Hälsningar Elina

    ICA-köket

  • För mycket smör och jordgubbar. Ta 100 gr smör, 4 dl mjöl och 400 gr jordgubbar:-))

    Elena

  • Helt suveränt gott och enkel att göra!

    Malin

  • För mycket smör i pajdegen, annars ganska god. Mäktig!

    Henrik

  • Supergott

    Inger

  • Hej Birgitta! Vi har nu provlagat jordgubbspajen igen och den blev bra. Viktigt är att låta pajen svalna helt innan man serverar den. Resultat blir då inte en rinnig paj utan mer en paj med lite krämig fyllning oavsett om du vispar kortare tid. Vi har nu ändrat texten och tagit bort att den ska vara ljummen.

    Ica-köket

  • Otroligt jättegod. Rekommenderas!!

    Sara

  • Jag följde beskrivningen. Blev besviken eftersom pajen var rinnande när jag skar i den.Fyllningen som skulle vispas "tills den blev lite fastare" blev inte så värst mycket fastare fastän jag vispade som jag tyckte länge. Undrar om det vore bättre att vispa ägg och socker först, sedan grädden,och därefter blanda ihop allt. Pajskalet kanske blir hårdare om man förgräddar i 10 minuter innan man lägger i fyllningen. Har någon synpunkter på detta?

    Birgitta

Näringsvärde per bit

Energi1787 KJ / 427 kCal
Fett26 g
Salt1 g
Kolhydrater42 g
Protein6 g

Testa liknande recept

  • Enkel festtårta
    Betyg 2.4 av 5.40 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Enkel tårta med jordgubbar och kakor
    Betyg 4.5 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Jordgubbspaj
    Betyg 4.4 av 5.48 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Staffans jordgubbs- och rabarberkräm
    Betyg 5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Sockerfri isglass
    Betyg 4.3 av 5.12 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Rabarberkräm med jordgubbar
    Betyg 4.2 av 5.20 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad