Somrig paj med jordgubbar

Suverän sommarpaj när det är gott om jordgubbar. Fyll en frasig pajbotten med söta sommarbär. Täck dem med gräddkräm och grädda i ugnen. Njut med vaniljvisp eller glass.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2013

Ingredienser
10 bitar
Pajskal
3 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1 krm salt
1/2 dl socker
150 g smör
Fyllning
500 g jordgubbar (500 g motsvarar 1 liter)
1 dl vispgrädde
1 ägg
1/2 dl socker
1 msk potatismjöl
1 tsk vaniljsocker
Till servering
vaniljvisp eller vaniljglass
ev färsk mynta
Gör så här
00:45:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Energi1787 KJ / 427 kCal
Fett26 g
Salt1 g
Kolhydrater42 g
Protein6 g
Kommentarer
11 stFöljde receptet noggrant och pajen blev jätterinnig, trots att den vilade i kyl en timme efter bakning. Alldeles för mycket vätska från jordgubbarna och för lite potatismjöl. Kommer inte göra igen.
Ida
Äggfri? Hur gör man då.
Ann
Hej Ann! Vi har inte provat baka pajfyllningen utan ägg men du kan baka den här, något enklare varianten utan ägg, https://www.ica.se/recept/cheesecake-med-rord-fyllning-och-sommarbar-369871/. Lycka till med bakningen! Hälsningar Elina
ICA-köket
Ska smeten man vispar ihop bli fluffig eller bara slät?
Anna jessica
Hej Anna Jessica! Ursäkta sent svar. Smeten ska bara bli slät. Lycka till med bakningen! Hälsningar Elina
ICA-köket