UNDER 30 MIN | Enkel

Enkel festtårta

En enkel, snabblagad och fullkomligt bedårande tårta. Fluffig vaniljvisp tillsammans med nyplockade söta jordgubbar och krispig tårtbotten med apelsinjuice. Festtårtan blir somrig, vacker och sagolik!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg tårtbotten på ett fat. Häll juicen över tårtbottnen.
  2. Vispa vaniljvispen pösig och bred över botten. Skölj och stick i jordgubbarna.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri tårtbotten.
Gör laktosfri: välj laktosfri tårtbotten och laktosfri vaniljvisp.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri tårtbotten. Byt ut vaniljvisp mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri tårtbotten.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 1 färdig tårtbotten
  • 3 msk apelsinjuice
  • 1/2 förp vaniljvisp (à 250 g)
  • 1 l jordgubbar

Näringsvärde
Per portion

Energi 659 kJ / 157 kCal