Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Somrig laxpanna

Strålande somrig laxpanna med svindlande smaker från morötter, rotselleri och svartrötter. Den färska laxen får sedan bekanta sig med aromerna innan den serveras med färskpotatis och sallad.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 1998
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skrapa eller skala morötter. Skala och tärna rotselleri. Strimla salladslökar. Skala svartrötter och skär i bitar. Fräs alla grönsakerna i olja.
  2. Skär laxen ben- och skinnfri. Dela laxfilén i kuber, ca 2 x 2 cm. Lägg ner dem bland grönsakerna. Krydda med salt och svartpeppar. Tillsätt fiskbuljong och grädde. Låt koka ca 10 minuter.
  3. Klipp dill över och garnera med lime. 
  4. Till servering: Servera med kokt potatis och en blandad sallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 6 späda morötter
  • 1 bit rotselleri
  • 7 salladslökar
  • 2 svartrötter
  • 2 msk olja
  • ca 500 g lax
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 dl fiskbuljong (vatten+ tärning/ fiskfond)
  • 1 dl grädde
Garnering
  • klippt dill
  • 1 lime
Till servering
  • kokt potatis
  • blandad sallad
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?