Somrig laxpanna
Strålande somrig laxpanna med svindlande smaker från morötter, rotselleri och svartrötter. Den färska laxen får sedan bekanta sig med aromerna innan den serveras med färskpotatis och sallad.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 1998
Ingredienser
4 portioner
6 späda morötter
1 bit rotselleri
7 salladslökar
2 svartrötter
2 msk olja
ca 500 g lax
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 dl fiskbuljong (vatten+ tärning/ fiskfond)
1 dl grädde
Garnering
klippt dill
1 lime
Till servering
kokt potatis
blandad sallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Mycket mjuk och god smak. Har även lagat rätten med kycklingfilé och hönsbuljong. Vid båda tillfällena tillsatte jag lite vitt matlagningsvin, en vitlöksklyfta, persilja o dragon som råkade finnas hemma.
Torkel
2007-09-20