Sommarsallad med jordnötter, lime och honung
Sommarsallad med jordnötter, lime och honung serverar du med fördel till grillad fisk eller kött. Du strimlar vitkål och kokar den. Vitlök och persilja ger också härlig smak.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2008
Ingredienser
8 portioner
350 g spröd sommarkål (eller vanlig vitkål)
1 gul lök
4 - 5 salladslökar
1 kruka persilja
3/4 dl rostade jordnötter
2 - 3 vitlöksklyftor
1 tsk chiliflakes (t ex red hot chilipepper)
rivet skal och juice från 1 lime
1/2 dl flytande honung
1 dl olivolja
2 msk vitvinsvinäger
1/2 tsk salt och peppar
2 krm peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi701 KJ / 168 kCal
Kommentar
Mycket bra, även med torkad persilja men färsk hade nog gjort susen!
Jenni
2024-06-01