Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Sommarsallad med jordnötter, lime och honung

Sommarsallad med jordnötter, lime och honung serverar du med fördel till grillad fisk eller kött. Du strimlar vitkål och kokar den. Vitlök och persilja ger också härlig smak.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär bort rotfästet, lossa bladen från varandra och skär vitkålen i grova strimlor. Koka dem i lättsaltat vatten 3-4 minuter. Häll av och kyl ner i kallt vatten. 
  2. Skala och strimla löken. Strimla salladslöken. Grovhacka persiljan och jordnötterna. Skala och finhacka vitlöken.
  3. Blanda samtliga ingredienser. Smaka av med salt och peppar. Lägg över i en låda med lock. Förvara i kylen. Servera som tillbehör till grillad fisk och kött.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 350 g spröd sommarkål (eller vanlig vitkål)
  • 1 gul lök
  • 5 salladslökar
  • 1 kruka persilja
  • 3/4 dl rostade jordnötter
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 tsk chiliflakes (t ex red hot chilipepper)
  • rivet skal och juice från 1 lime
  • 1/2 dl flytande honung
  • 1 dl olivolja
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1/2 tsk salt och peppar
  • 2 krm peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 701 kJ / 168 kCal
Läs mer om näringsvärden