Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Sommarbärkaka

Smaskig, solig sommarbärkaka som du kan överraska gästerna med en ljummen sommarkväll. Fyll kakan med dina favoritbär som du plockat tidigare under dagen för att göra kakan så där syrligt fräsch och naturlig som bara smaken av nyplockade bär kan ge.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Vispa äggen och sockret vitt och pösigt, gärna med elvisp. Sikta och rör ner mjölet.
  3. Smöra en form på ca 24 x 32 cm (för 10 port). Häll i smeten och bre ut den jämnt i formen.
  4. Strö över bären och grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter. Ta ut och låt svalna.
  5. Servera gärna med lättvispad grädde eller vaniljglass.

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör mjölkfri: byt ut smöret mot mjölkfritt alternativ. Servera med mjölkfritt grädd- eller glassalternativ.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 4 ägg
  • 4 dl socker
  • 4 dl vetemjöl
  • smör till formen
  • ca 7 dl blandade bär t ex blåbär, hallon och röda vinbär (färska eller frysta)
  • ev lättvispad grädde eller vaniljglass till servering
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Kupongen är laddad

Glass Chocolate/Strawberry/Vanilla

15 % rabatt

Oatly 0,5 Liter

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 1140 kJ / 270 kCal
Fett: 3 g
Läs mer om näringsvärden