Sommarbärkaka
Smaskig, solig sommarbärkaka som du kan överraska gästerna med en ljummen sommarkväll. Fyll kakan med dina favoritbär som du plockat tidigare under dagen för att göra kakan så där syrligt fräsch och naturlig som bara smaken av nyplockade bär kan ge.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2005
Ingredienser
10 portioner
4 ägg
4 dl socker
4 dl vetemjöl
smör till formen
ca 6 - 7 dl blandade bär t ex blåbär, hallon och röda vinbär (färska eller frysta)
ev lättvispad grädde eller vaniljglass till servering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1140 KJ / 270 kCal
Fett3 g
Kommentarer
Smaken var det inget fel på men jag tyckte den blev så kompakt så det blev en stor besvikelse. Ska göra om den men tänker då tillsätta lite bakpulver så tror jag den kan bli bra.
Annelie
2022-05-18Den här kakan smakar alldeles utmärkt och är ju lätt och snabbt gjord. Med urkärnade och halverade plommon lagda i smeten med kupiga sidan upp är den en höjdare. Om man hyvlar kallt smör på ovansidan före gräddningen och strör på råsocker får den en marängliknande översida.
Karin
2008-09-08Ett mycket lätt recept och är kanon god. Kan även varieras med andra bär och frukt. Har gjort den med äpple och kanel ett antal gånger.
Lena
2005-10-28