Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Enkel

Sommarbär med dulce de leche

Recept på lättlagad och oemotståndlig efterrätt med sommarbär och dulce de leche. Du gör desserten av endast två ingredienser: bär, som hallon, björnbär, blåbär eller vinbär, och kondenserad mjölk på burk som du låter koka innan servering.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina sommarbären eller andra frysta bär.
  2. Lägg den oöppnade burken kondenserad mjölk (ta bort etiketten först) i en stor kastrull. Fyll på med vatten så att det täcker burken och lite till. Låt koka på svag värme ca 2 timmar. Häll på mer vatten om det behövs, det är viktigt att burken hela tiden är täckt. Ta upp burken och skölj i kallt vatten. Låt svalna helt innan den öppnas.
  3. Ringla kolasåsen över bären och njut!

För alla

Rätten är fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: byt kondenserad mjölk mot laktosfritt alternativ, t ex laktosfri vaniljsås.
Gör mjölkproteinfri: byt kondenserad mjölk mot mjölkfritt alternativ, t ex soja- eller havrebaserad vaniljsås.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 250 g bär
  • 1 burk sötad kondenserad mjölk
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 678 kJ / 162 kCal