Soja- och ingefärsglaserade revben med rabarbercoleslaw

Ett smakrikt och oemotståndligt recept på soja- och ingefärsglaserade revben med rabarbercoleslaw. Du gör en glaze till köttet av bland annat soja, honung, chili och vitlök. Gör till köttet en krämig coleslaw med rabarber!

Ingredienser
4 portioner
Revben
1 kg Piggham tjocka revben eller spareribs
5 vitpepparkorn
1 msk salt
1 halverad gul lök
3 lagerblad
Ingefärsglaze
2 dl japansk sojasås
1 dl honung
1/2 buljongtärning
1/2 dl vatten
2 tsk hackad ingefära
1/2 röd chilifrukt med kärnor
1 krossad vitlöksklyfta
Coleslaw
150 g färsk tunt strimlad vitkål
1 tunt skivad rabarberstjälk
5 cm rättika
2 strimlade salladslökar
1/2 dl lättmajonnäs
1/2 dl lätt crème fraiche
2 msk konc äppeljuice
Till servering
kokt färskpotatis
Gör så här
00:35:00
00:20:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
7 stDet här är ingen glaze i min värld. Snarare en rinnig marinad.
Kicki
Väldigt lös glaze man skall inte reducera den?
Sören
Hej Sören! Nej, den ska inte reduceras. Men det går självklart bra att reducera den om du tycker att den är för lös. 😊 Hälsningar Elina
ICA-köket
Jättegoda revben! Enkelt att göra, vi grillade spareribs direkt utan att koka dem innan!
Ann-christin