Soja- och ingefärsbakad fläsksida med äppelchutney

Mustig soja- och ingefärsbakad fläsksida i ugn serveras bäst med en söt och kryddig äppelchutney. Låt fläsksidan bli krispig i ugnen och ät servera med nykokt ris.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2025

Ingredienser
4 portioner
Fläsksida
600 g fläsksida med svål
ca 4 cm ingefära (ca 3 msk finhackad, för 4 port)
1 citrongräs
2 msk japansk soja
1 msk strösocker
1/2 dl vatten
1 tsk salt
1 förp kokosmjölk (à 400 ml)
Äppelchutney
4 äpplen
1 röd peppar (chili)
1 schalottenlök
4 msk strösocker
1 tsk hel koriander
1/2 tsk hel spiskummin
1/2 dl äppelcidervinäger
4 portioner ris
bakplåtspapper
folieark
Gör så här
03:00:00
00:10:00
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3883 KJ / 930 kCal
Fett51 g
Salt3.5 g
Kolhydrater82 g
Protein33 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
1 stUnderbart gott🙏. Ska laga kycklingen imorgon..,
Catharina