Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Snabbpizza

Snabbpizza är ett gott, enkelt och snabblagat middagsrecept. Pizzans deg gör du av färdig pizzadegsmix och sedan tillsätter du den goda fyllningen av tomater, pestosås, tonfisk och avslutar allt med att strö över riven ost.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Gör pizzadegen enligt anvisningen på paketet. Smörj en ugnsplåt med olivoljan. Kavla ut degen tunt till en rektangulär form och sträck ut den över plåten. Låt degen vila ett par minuter.
  3. Skär tomaten i tunna skivor. Skala och skiva löken. Häll av vattnet från tonfisken.
  4. Bre ut pestosåsen med en sked så att den blir jämnt fördelad över pizzadegen. Fördela löken, tomatskivorna och tonfisken över. Avsluta med att strö över osten.
  5. Grädda pizzan på mellersta falsen i 15-20 minuter, eller tills pizzan fått fin färg. Pensla gärna pizzan på ovansidan med lite extra pestosås när du tar ut den från ugnen. Skär upp i bitar och servera omedelbart.

Tips

Du kan naturligtvis ersätta tonfisken med valfri annan ingrediens, som t ex skinka, grillad kyckling eller varför inte en god korv, t ex kabanossen, chorizo eller salami.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 1 paket pizzadegmix
  • 1 tomat
  • 1/2 gul lök
  • 1 burk tonfisk i vatten (à ca 200 g)
  • 4 msk grön pestosås
  • 100 g färdigriven ost
  • 2 msk olivolja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?