Snabbgravad lingon- och sichuanlax med sesammajonnäs

Betyg 3.8 av 5.40 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Snabbgravad lingon- och sichuanlax med sesammajonnäs

Snabbgrava lax på fyra timmar med hjälp av en marinad som får gravningsprocessen att komma igång kvickt. Här är en variant med lingondryck som ger en bärig underton och kinesisk sichuanpeppar med kittlande pepparsmak. En sesammajo passar fint till!

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2015

Snabbgravad lingon- och sichuanlax med sesammajonnäs

Ingredienser

4 portioner
500 g laxfilé
2 msk salt
2 msk socker
1 dl konc lingondricka
1 msk mortlad sichuanpeppar (eller 1/2 msk rosépeppar och 1/2 msk chiliflakes, för 4 portioner)

Sesammajonnäs

1 dl majonnäs
1 msk sesamolja

Gör så här

04:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1212 KJ / 290 kCal
Fett26 g
Salt6.24 g
Kolhydrater9 g
Protein6 g

Testa liknande recept

  • Apelsin- och sichuangravad lax
    Betyg 3.7 av 5.14 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Lingongravad lax med fänkålssallad
    Betyg 3.7 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Glassig lingondrink
    Betyg 3.5 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Alkoholfri negroni med lingon
    Betyg 5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad