Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Snabbakad salamipizza

Denna snabbakade salamipizza tillagar du på mindre än 45 minuter. Pizzan har en härligt god botten och fyllningen består av salami, paprika, basilika, oregano, tomater och ananas. Servera gärna pizzasallad till den här goda salamipizzan.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Hacka samman mjöl, bakpulver, salt och matfett skuret i mindre bitar, gärna i en matberedare. Tillsätt mjölken och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck eller kavla ut degen på en bakpappersklädd plåt till en tunn, stor pizza.
  2. Fyllning: Smaksätt de passerade tomaterna med pressad vitlök, örtkryddor, salt och peppar. Bred tomatsåsen på pizzan.
  3. Skär salamin i strimlor. Skölj, kärna ur och strimla paprikan. Låt ananasen rinna av och skär i bitar. Fördela salami, paprika och ananas på pizzan.
  4. Strössla osten över. Grädda mitt i ugnen i 250°C, ca 12 min. Skär pizzan i bitar och servera med pizzasallad.

Tips

Denna deg går bra att göra av maizena eller majsmjöl istället för vetemjöl.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 5 dl vetemjöl
  • 1/2 msk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 75 g smör eller margarin
  • 2 dl mjölk
Fyllning
  • 1/2 förp passerade tomater (à 500 g)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 tsk oregano
  • 1 tsk basilika
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 förp vitlökssalami
  • 1 röd paprika
  • 1 burk ananas i skivor (à 227 g)
  • 3 1/2 dl ost
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?