Snabbakad salamipizza
Denna snabbakade salamipizza tillagar du på mindre än 45 minuter. Pizzan har en härligt god botten och fyllningen består av salami, paprika, basilika, oregano, tomater och ananas. Servera gärna pizzasallad till den här goda salamipizzan.
Ingredienser
4 portioner
5 dl vetemjöl
1/2 msk bakpulver
1/2 tsk salt
75 g smör eller margarin
2 dl mjölk
Fyllning
1/2 förp passerade tomater (à 500 g)
1 vitlöksklyfta
2 tsk oregano
1 tsk basilika
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1 förp vitlökssalami
1 röd paprika
1 burk ananas i skivor (à 227 g)
3 - 3 1/2 dl ost
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Jättegod och enkel att göra! Lätt att kavla ut för att få botten riktig tunn, om man nu vill ha det! Använde smaksatta passerade tomater, så det gick verkligen snabbt och lätt. Hade ingen ananas så det fick bli banan ist,. Nästa gång blir det ananas! Rekommenderas om man inte nödvändigtvis vill ha jäsdeg!
Birgitta
2014-01-18