Sconespizza med älgskav och vitlökssås
Ett annorlunda recept på pizza med älg och vitlökssås som passar bra att lyxa till vardagen med, eller servera till fest. Sconespizzan med älgskav blir fantastiskt god och du serverar den med råkostsallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2011
Ingredienser
4 portioner
1 rödlök
240 g älgskav
2 msk olivolja
1 tsk spiskummin
400 g krossade tomater
1 tsk honung
1 tsk torkad oregano
1 tsk salt
1 krm peppar
150 g riven ost
1/2 färsk riven ananas
1 påse råkostsallad
4/5 msk vitvinsvinäger
1 krm salt till dressingen
1/2 krm peppar till dressingen
Sconesbotten
5 dl siktat dinkelmjöl
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
50 g smör eller margarin
2 dl mjölk (gärna 3 %)
Vitlökssås
2 små vitlöksklyftor
2 dl matyoghurt (10 %)
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3384 KJ / 808 kCal
Fett33.6 g
Kolhydrater85 g
Protein39.8 g
Kommentar
Hm, det här med älgskav och spiskummin.....mera vuxenmat tycker vi, lite för vild smak!
Krister
2011-12-21