Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Snabba matjessillinläggningen

Här har du ett snabbt och enkelt recept på hur du gör en smakrik matjessillsinläggning! Lägg upp din härligt krämiga matjessillröra med lök och goda örter på fat och garnera med färsk, vacker dill.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sila bort spadet från sillen, spar ca 2 msk (för 4 msk). Skär filèerna i ca 1 ½ cm snedställda bitar.
  2. Blanda samman kvarg och gräddfil. Skala och finhacka rödlöken, finklipp gräslöken. Vänd ner detta i grädfilsblandningen.
  3. Tillsätt sillbitarna. Smaka av med lite sillspad, salt och svartpeppar. Lägg upp på ett fat och garnera med finhackad dill.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 burkar matjessillfilé (à 200 g)
  • 250 g kvarg
  • 3 dl gräddfil
  • 1 rödlök
  • 1 knippa gräslök
  • salt och peppar
  • 1 liten knippa dill
Lägg till i inköpslistan