Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Snabb köttfärsstubbe

En snabb köttfärsrätt. Forma köttfärsen, crème fraiche, löksoppa och senap till en limpa. Rulla sedan in färslimpan i smördeg och tillaga i ugnen. Servera den färdiglagade köttfärsstubben med en god och krispig sallad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Blanda färs, crème fraiche, pulversoppa och senap och forma till en limpa.
  3. Lägg ut smördegen. Pensla kanterna med äggula. Rulla in färsen i smördegen, tryck ihop ändarna och vik under. Lägg rullen på en smord plåt, gör tre hål på ovansidan och pensla med äggula. Tillaga i nedre delen av ugnen i ca 25 minuter.
  4. Sallad: Finhacka rödlöken, strimla paprikan, skär tomaterna i tärningar och blanda med vinägretten.
  5. Fördela salladen på tallrikar, smula eventuellt över fetaost och lägg bitar av köttfärslimpan övers.

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g blandfärs
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1 paket fransk löksoppa (pulver)
  • 2 msk senap
  • 275 g kavlad smördeg
  • 2 äggulor
Sallad
  • 1 liten rödlök
  • 3 tomater
  • 1 stor paprika
  • 1 dl färdig vinägrettdressing
  • ev 150 g fetaost
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?