Snabb äppelkaka i glas

74
8
Snabb äppelkaka i glas

En snabb variant av äppelkaka gör du genom att smörsteka äpple med socker och kanel, och servera i glas med vaniljgrädde och kaksmulor. Snabbt, lyxigt och magiskt gott!

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2019

Snabb äppelkaka i glas

Ingredienser

4 portioner
2 - 3 röda äpplen
2 msk smör
2 msk socker
1/2 tsk malen kanel
1 1/2 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
1 - 2 dl smulor av kakor (t ex havrekakor)

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfria kakor.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, grädde och kakor.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria ersättningsprodukter av smör och grädde och välj mjölkproteinfria kakor.
Gör äggfri: välj äggfria kakor.

 

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

74

Kommentarer

Irene

2022-05-07

Liza: jag gör alltid den klar i god tid. (Har aldrig provat med varma äpplen). Jättegod och enkel dessert

Liza

2022-05-06

Äter man den med varma äpplen eller funkar det lika bra med kalla? Tänkte om man kan förbereda och sen bara lägga ihop den innan det är efterrätts dags?

Redaktionen ICAse

2022-05-08

Hej Liza! Vi tycker den är godast ljummen. Fungerar nog kall också men skulle föreslå att man i så fall förbereder den och sen värmer på den lite innan man serverar. Hoppas det smakar! Hälsningar Michelle

Elisabet

2022-03-13

Mycket gott och snabbt gjort. Använde havreflarn

Näringsvärde per portion

Energi 1430 KJ / 342 kCal
Fett 24 g
Salt 0.2 g
Kolhydrater 29 g
Protein 1.5 g
Läs mer om näringsvärden