Hoppa till sidans innehåll
UNDER 15 MIN | Enkel

Snabb äppelkaka i glas

En snabb variant av äppelkaka gör du genom att smörsteka äpple med socker och kanel, och servera i glas med vaniljgrädde och kaksmulor. Snabbt, lyxigt och magiskt gott!

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela och kärna ut äpplena. Skär i mindre bitar. Stek i smör med socker och kanel tills de mjuknar.
  2. Vispa grädden med vaniljsocker. Varva äpplen, vaniljgrädde och kaksmulor i glas.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfria kakor.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, grädde och kakor.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria ersättningsprodukter av smör och grädde och välj mjölkproteinfria kakor.
Gör äggfri: välj äggfria kakor.

 

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 - 3 röda äpplen
  • 2 msk smör
  • 2 msk socker
  • 1/2 tsk malen kanel
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 - 2 dl smulor av kakor (t ex havrekakor)

Näringsvärde
Per portion

Energi 1430 kJ / 342 kCal