Smulpaj med sommarens bär och vispad crème fraiche

Betyg 3.8 av 5.5 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Smulpaj med sommarens bär och vispad crème fraiche

Bärpaj hör sommaren till! Den här smulpajen får crunch från solrosfrön och sesamfrön som blandas ner i degen. Toppa med mynta och citronskal och servera med vispad crème fraiche.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2017

Smulpaj med sommarens bär och vispad crème fraiche

Ingredienser

8-10 bitar

Deg

100 g smör
3 dl vetemjöl (gärna fullkorn)
3 msk rörsocker
3 msk solrosfrön
3 msk vita sesamfrön

Fyllning

1 l blandade bär (t ex hallon, blåbär, jordgubbar eller vinbär)
4 msk rörsocker
1 msk potatismjöl

Crème fraiche

2 dl crème fraiche
1/2 msk florsocker

Till garnering

1 msk finrivet citronskal
färsk mynta

Gör så här

00:30:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Använd Arla Köket syrad grädde istället för creme fraiche- blir fluffigare och fräscht till.

    Sophia

Näringsvärde per bit

Energi1548 KJ / 370 kCal
Fett23 g
Salt0.17 g
Kolhydrater35 g
Protein5 g

Testa liknande recept

  • Fruktkaka med torkade fikon
    Betyg 3.9 av 5.12 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Posset gjord på vinbär
    Betyg 4.5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Mjölkfri smulpaj
    Betyg 3 av 5.21 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Pettsons fattiga honungsriddare
    Betyg 4.5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad