Smulpaj med nektarin

Betyg 4.5 av 5.17 personer har röstat
Receptet har 5 kommentarer
Smulpaj med nektarin

Nektarinpajen med lite exotiska smaker kommer att bli din nya favorit. Bäst blir nektarinpajen när den görs av mogna nektariner. Pajdegen har en god smak av riven kokos och blir härligt knaprig av havregrynen. Nektarinerna skär du i tunna klyftor och extra fräsch blir smaken av skal och saft från limen.

Smulpaj med nektarin

Ingredienser

8 portioner

Pajdeg

125 g smör
1 dl strösocker
1/2 dl vispgrädde
2 dl riven kokos
2 dl havregryn

Fyllning

8 nektariner (8 st motsvarar ca 800 g)
1 lime
1/2 msk potatismjöl
1 1/2 msk strösocker

Till servering

vaniljglass eller grädde

Gör så här

00:20:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

5 st
  • God paj men smaken av limeskal tog över. Om jag gör denna igen skulle jag hoppat över limeskal helt och enbart använt limesaften.

    Matilda

  • Hej, är farten igen. Hade inte tillräckligt med nektariner så det flög i päron och äpplen oså. Kryddade med färskriven ingefära och kanel. Kalasgott Peter

    Peter

  • Ska skalet vara kvar på nektarinerna ?

    Marie

    Hej Marie! Ja, skalet ska vara kvar. Hoppas det smakar! Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

Testa liknande recept

  • Krispig äppelpaj
    Betyg 3.7 av 5.20 personer har röstat
    Receptet har 8 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Grillade nektariner och persikor
    Betyg 3 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad