Smulpaj med nektarin

Nektarinpajen med lite exotiska smaker kommer att bli din nya favorit. Bäst blir nektarinpajen när den görs av mogna nektariner. Pajdegen har en god smak av riven kokos och blir härligt knaprig av havregrynen. Nektarinerna skär du i tunna klyftor och extra fräsch blir smaken av skal och saft från limen.

Gör så här
00:00:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
5 stGod paj men smaken av limeskal tog över. Om jag gör denna igen skulle jag hoppat över limeskal helt och enbart använt limesaften.
Matilda
Hej, är farten igen. Hade inte tillräckligt med nektariner så det flög i päron och äpplen oså. Kryddade med färskriven ingefära och kanel. Kalasgott Peter
Peter
Ska skalet vara kvar på nektarinerna ?
Marie
Hej Marie! Ja, skalet ska vara kvar. Hoppas det smakar! Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Kan man frysa pajen? Om inte - hur länge klarar den sig i kylen?
Erika
Hej Erika! Pajen klarar sig säkert ett par dagar i kylen men är klart godast att äta nygräddad. Risken är att frukten vattnar sig och att ytan inte blir lika krispig. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Hur reducerar man bäst sockermängden, t.ex. med stevia-produkter? (Vore bra om ICAs "För all"-rekommendationer också innehöll info för diabetiker...)
Margareta
Hej Margareta! Stevia är ju en mycket bra ersättningsprodukt för diabetiker. Ska ta ditt förslag vidare, men "för alla" är ju mest till för de som är intoleranta. Hälsningar Michelle
ICA-köket