Smulpaj

Klassiskt recept på oemotståndlig smulpaj med bär. Du gör efterrätten av bland annat majsmjöl, socker, mjölkfritt margarin och bär som till exempel blåbär. Servera pajen med härlig vaniljglass. Passar utmärkt för allergiker!

Ingredienser
4 portioner
2 dl majsmjöl
5 msk socker
1 tsk bakpulver
100 g mjölkfritt margarin
4 dl bär t ex blåbär
1 msk potatismjöl
havre- eller sojabaserad glass till servering
För alla
Fri från ägg, laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj ris, sojabaserad eller vanlig mjölkbaserad glass att servera till.
Gör glutenfri: välj ris, sojabaserad eller vanlig mjölkbaserad glass att servera till.
Gör så här
Tips
Smulpajen kan göras med andra frukter och bär.
Äppelpaj: Fyll pajformen med skalade och urkärnade äppelbitar och strö över ½ tsk kanel (för 4 port) innan smuldegen strös över.
Rabarberpaj: Dela rabarber i bitar och fyll formen. Blanda ner 1 msk potatismjöl och ½ dl socker (för 4 port) och tillsätt sedan smuldegen.
Äppelpaj: Fyll pajformen med skalade och urkärnade äppelbitar och strö över ½ tsk kanel (för 4 port) innan smuldegen strös över.
Rabarberpaj: Dela rabarber i bitar och fyll formen. Blanda ner 1 msk potatismjöl och ½ dl socker (för 4 port) och tillsätt sedan smuldegen.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Såå god!
Linnea
2020-01-15Enkel och mycket god paj för alla som inte vill äta vetemjöl.
Inger
2016-04-30Bra o enkelt..
Gene
2014-09-08