Smulpaj

Betyg 3 av 5.
21 personer har röstat
3
Smulpaj

Klassiskt recept på oemotståndlig smulpaj med bär. Du gör efterrätten av bland annat majsmjöl, socker, mjölkfritt margarin och bär som till exempel blåbär. Servera pajen med härlig vaniljglass. Passar utmärkt för allergiker!

Smulpaj

Ingredienser

4 portioner
2 dl  majsmjöl
5 msk  socker
1 tsk  bakpulver
100 g  mjölkfritt margarin
4 dl  bär t ex blåbär
1 msk  potatismjöl
havre- eller sojabaserad glass till servering

För alla

Fri från ägg, laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj ris, sojabaserad eller vanlig mjölkbaserad glass att servera till.

Gör så här

Tips

Smulpajen kan göras med andra frukter och bär.

Äppelpaj: Fyll pajformen med skalade och urkärnade äppelbitar och strö över ½ tsk kanel (för 4 port) innan smuldegen strös över.

Rabarberpaj: Dela rabarber i bitar och fyll formen. Blanda ner 1 msk potatismjöl och ½ dl socker (för 4 port) och tillsätt sedan smuldegen.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
21 personer har röstat

Kommentarer

Såå god!

Linnea

2020-01-15

Enkel och mycket god paj för alla som inte vill äta vetemjöl.

Inger

2016-04-30

Bra o enkelt..

Gene

2014-09-08

Testa liknande recept

Hallonpaj med kokossocker
Betyg 4.3 av 5.
9 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Smulpaj med banan, mango, müsli, kokos och lime
Betyg 3 av 5.
17 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Norrlands guld
Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Blåbärspaj
Betyg 3.9 av 5.
806 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Bakade päron och blåbär med havrekrisp
Betyg 4.8 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Enkel äppelpaj
Betyg 3.8 av 5.
1295 personer har röstat
Under 45 min att tillaga