Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Smulpaj

Klassiskt recept på oemotståndlig smulpaj med bär. Du gör efterrätten av bland annat majsmjöl, socker, mjölkfritt margarin och bär som till exempel blåbär. Servera pajen med härlig vaniljglass. Passar utmärkt för allergiker!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Blanda samman majsmjöl, socker och bakpulver.
  3. Klicka i margarinbitar och hacka samman till en smulig deg.
  4. Lägg bären i en pajform. Strö över potatismjölet och smuldegen.
  5. Grädda ca 25 minuter i mitten av ugnen.
  6. Servera med havre- eller sojabaserad vaniljglass.

För alla

Fri från ägg, laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj ris, sojabaserad eller vanlig mjölkbaserad glass att servera till.

Tips

Smulpajen kan göras med andra frukter och bär.

Äppelpaj: Fyll pajformen med skalade och urkärnade äppelbitar och strö över ½ tsk kanel (för 4 port) innan smuldegen strös över.

Rabarberpaj: Dela rabarber i bitar och fyll formen. Blanda ner 1 msk potatismjöl och ½ dl socker (för 4 port) och tillsätt sedan smuldegen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 dl majsmjöl
  • 5 msk socker
  • 1 tsk bakpulver
  • 100 g mjölkfritt margarin
  • 4 dl bär t ex blåbär
  • 1 msk potatismjöl
  • havre- eller sojabaserad glass till servering
Lägg till i inköpslistan
Stå inte vilsen i butiken igen!