Smulpaj

21
3
Smulpaj

Klassiskt recept på oemotståndlig smulpaj med bär. Du gör efterrätten av bland annat majsmjöl, socker, mjölkfritt margarin och bär som till exempel blåbär. Servera pajen med härlig vaniljglass. Passar utmärkt för allergiker!

Smulpaj

Ingredienser

4 portioner
2 dl majsmjöl
5 msk socker
1 tsk bakpulver
100 g mjölkfritt margarin
4 dl bär t ex blåbär
1 msk potatismjöl
havre- eller sojabaserad glass till servering

För alla

Fri från ägg, laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj ris, sojabaserad eller vanlig mjölkbaserad glass att servera till.

Gör så här

Tips

Smulpajen kan göras med andra frukter och bär.

Äppelpaj: Fyll pajformen med skalade och urkärnade äppelbitar och strö över ½ tsk kanel (för 4 port) innan smuldegen strös över.

Rabarberpaj: Dela rabarber i bitar och fyll formen. Blanda ner 1 msk potatismjöl och ½ dl socker (för 4 port) och tillsätt sedan smuldegen.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

21

Kommentarer

Linnea

2020-01-15

Såå god!

Inger

2016-04-30

Enkel och mycket god paj för alla som inte vill äta vetemjöl.

Gene

2014-09-08

Bra o enkelt..