Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Smörstekt pepparkaka med gräddädelkräm

Gillar du pepparkakor med ädelost? Då måste du testa den här mjuka, smörstekta pepparkakan med gräddädelkräm! Toppa med tunna päronskivor, valnötter och ett stänk svartpeppar.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 16 skivor portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär pepparkakan i ca 16 tunna skivor, ca 1/2 cm tjocka.
  2. Stek dem i smöret i en stekpanna. Lägg upp på ett serveringsfat.
  3. Mosa eller mixa samman osten med smetanan.
  4. Topping: Skär päronet i tunna skivor. 
  5. Klicka ostkrämen på pepparkaksskivorna, toppa med päron, valnötter och lite svartpeppar.

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat per skiva på 16 skivor.

Ingredienser

Portioner: ca 16 skivor
  • 1 mjuk pepparkaka (ca 220 g)
  • 3 msk smör
  • 140 g gräddädelost
  • 1 dl smetana
Topping
  • 1 päron
  • 16 valnötter
  • svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 626 kJ / 150 kCal

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer