Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Smørrebrød - Victor Borge, Installatörens nattamat, Niels Jørgen Kaiser

Om du tycker om smörrebröd och vill testa på att göra dina egna så har du ett strålande recept på olika varianter här nedan. Kanske Victor Borge eller Installatörens nattamat kan smaka?

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Victor Borge

  1. Tag loss stjärten på kräftorna (om ni fått tag på hela och kokat dem) och dela den mitt itu längs ovansidan och tag ut stjärthalvorna ur skalen. Kom ihåg att avlägsna tarmsträngen.
  2. Lägg den råa laxen på det smörade brödet. Mitt på laxen läggs en sträng med kaviaren. Placera räkorna på ena sidan och de halverade kräftstjärtarna på den andra.
  3. Garnera med dill och limeklyfta och servera dillmajonnäsen i en skål.
  4. Dillmajonnäs: blanda kryddmajonnäs med hackad dill. Låt dillmajonnäsen vila kallt en halvtimme innan den används. Tillsätt ev mer dill efter smak.


Kryddmajonnäs

  1. Rör äggula och salt tills det blir vitt och tjocknar. Tillsätt ättika. Häll i olja lite åt gången under omrörning.
  2. Smaka av med HP-sås, worcestershiresås, dijonsenap, soja, citronsaft, salt och peppar.
  3. Tillsätt till sist crème fraiche.


Installatörens nattamat

  1. Panera och stek fläskkotletterna.
  2. Klyv äpplet, skär ut 3-4 båtar (för 1 port) och lägg det i vatten med lite citron, så att äpplet inte blir brunt.
  3. Koka upp äpplebåtarna. Låt inte koka för länge. Droppa i karamellfärg, så att äpplebåtarna får en läcker gul färg.
  4. Lägg kotletterna på brödet, sedan äpplebåtarna och löken. Häll över lite skysås.


Niels Jørgen Kaiser

  1. Lägg leverpastejskivorna på rågbrödet och baconskivorna diagonalt från ett hörn till ett annat.
  2. Åt motsatt håll läggs en sträng med lingonsylt, bredvid den friterade persiljan och till sist champinjoner.
  3. Friterad persilja: Skölj en knippa krusbladig persilja och torka den väl. Tag bort stjälkarna.
  4. Värm olja i en djup kastrull. Lägg försiktigt ner persiljebuketterna i den heta oljan. Det kan skvätta ordentligt. När oljan slutat fräsa tas persiljan upp. Låt den rinna av på hushållspapper. Salta. Förvaras torrt.

För alla

Kontrollera innehållsdeklarationen för kaviaren.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör äggfri: använd äggfri majonäs.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche och matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), välj mjölkproteinfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 1
Victor Borge
  • 1 skiva surdegsbröd
  • smör till brödet
  • 1 tunn skiva rå lax
  • 50 g kaviar
  • 6 skalade räkor
  • 3 kokta kräftstjärtar
  • 1 limeklyfta
  • 1 dillkvist
  • 1 dl kryddmajonnäs (se recept nedan)
  • 1 knippa hackad dill
Kryddmajonnäs
  • 2 äggulor
  • 1 tsk salt
  • 1 msk matättika
  • 5 dl olja
  • 1 tsk HP-sås
  • 1 tsk worcestershiresås
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk soja
  • 1 tsk citronsaft
  • salt och peppar
  • 2 msk crème fraiche
Installatörens nattamat
  • 1 skiva rågbröd
  • smör till brödet
  • 1 tunn skiva fläskkotlett
  • 1 äpple t ex Granny Smith
  • 1 stor msk stekt lök
  • 1 liten kanna varm skysås
  • 2 droppar gul karamellfärg
Nils Jörgen Kaiser
  • 1/2 skiva rågbröd
  • smör till brödet
  • 2 skivor leverpastej
  • 2 knaperstekta baconskivor
  • 1 msk lingonsylt
  • 1 msk stekta champinjoner i skivor
  • 1 knippa krusbladig persilja
  • olja till fritering
  • salt
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Majonnäs

5:- Rabatt

Hellmanns Real Mayonnaise 180-400 g/225 ml

Mer info

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer