Smörgåstårta på tunnbröd med najadlax och räkor

96
1
Smörgåstårta på tunnbröd med najadlax och räkor

Smörgåstårta på tunnbröd med najadlax och räkor är både vackert, gott och lätt att göra till påskens bjudningar. Mellan tunnbröden breds en härlig fyllning med créme fraiche, majonäs, räkor, hackat ägg, pepparrot och dill. Riktigt läcker blir smörgåstårtan fint dekorerad med najadlax, ärtskott och röda mangoldskott.

Smörgåstårta på tunnbröd med najadlax och räkor

Ingredienser

6 portioner
4 ägg
1 förp handskalade räkor i lake (à 580 g)
1 kruka dill
2 msk färskriven pepparrot
2 dl lätt crème fraiche
1 dl majonnäs
flingsalt och svartpeppar
1/2 citron
5 bitar rektangulärt mjukt tunnbröd

Topping

2 dl crème fraiche
ca 200 g najadlax bufféskuren
1/2 gurka
5 rädisor
1/2 ask ärtskott eller röda mangoldskott (eller båda)

För alla

Gör äggfri: uteslut äggen eller ersätt med valfri äggfri fyllning t. ex. kräftstjärtar. Använd äggfri majonnäs.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche. Läs ingrediensförteckningen på majonnäsen.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot Sour Supreme (innehåller soja) eller imat fraiche (innehåller havre). Läs ingrediensförteckningen på majonnäsen.

 

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

96

Kommentar

Anita

2014-04-10

Ohh! Det ser ut att smaka bra och inte så tidskrävande, om vi ska ut i solsken? GLAD PÅSK!

Näringsvärde per portion

Energi 2575 KJ / 616 kCal
Fett 37.4 g
Kolhydrater 33.6 g
Protein 35 g
Läs mer om näringsvärden