Smörgåstårta på tunnbröd med najadlax och räkor
Smörgåstårta på tunnbröd med najadlax och räkor är både vackert, gott och lätt att göra till påskens bjudningar. Mellan tunnbröden breds en härlig fyllning med créme fraiche, majonäs, räkor, hackat ägg, pepparrot och dill. Riktigt läcker blir smörgåstårtan fint dekorerad med najadlax, ärtskott och röda mangoldskott.
Ingredienser
6 portioner
4 ägg
1 förp handskalade räkor i lake (à 580 g)
1 kruka dill
2 msk färskriven pepparrot
2 dl lätt crème fraiche
1 dl majonnäs
flingsalt och svartpeppar
1/2 citron
5 bitar rektangulärt mjukt tunnbröd
Topping
2 dl crème fraiche
ca 200 g najadlax bufféskuren
1/2 gurka
5 rädisor
1/2 ask ärtskott eller röda mangoldskott (eller båda)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2575 KJ / 616 kCal
Fett37.4 g
Kolhydrater33.6 g
Protein35 g
Kommentarer
Supersmarrig och snabb att göra! Rekommenderas varmt!
Caroline
2023-06-10Ohh! Det ser ut att smaka bra och inte så tidskrävande, om vi ska ut i solsken? GLAD PÅSK!
Anita
2014-04-10