Smörgåstårta på tunnbröd med najadlax och räkor är både vackert, gott och lätt att göra till påskens bjudningar. Mellan tunnbröden breds en härlig fyllning med créme fraiche, majonäs, räkor, hackat ägg, pepparrot och dill. Riktigt läcker blir smörgåstårtan fint dekorerad med najadlax, ärtskott och röda mangoldskott.
Gör äggfri: uteslut äggen eller ersätt med valfri äggfri fyllning t. ex. kräftstjärtar. Använd äggfri majonnäs.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche. Läs ingrediensförteckningen på majonnäsen.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot Sour Supreme (innehåller soja) eller imat fraiche (innehåller havre). Läs ingrediensförteckningen på majonnäsen.
Har du lagat receptet?
Kommentar
Anita
2014-04-10Ohh! Det ser ut att smaka bra och inte så tidskrävande, om vi ska ut i solsken? GLAD PÅSK!