Smördegssnurror med lingon och brie

Betyg 4.3 av 5.27 personer har röstat
Receptet har 11 kommentarer
Smördegssnurror med lingon och brie

Smördegssnurror är det perfekta drinktilltugget – enkla att tillaga, goda att äta, vackra att servera och går att förbereda innan kalaset. I det här receptet har vi fyllt snurrorna med syrliga lingon, salt brieost och knapriga valnötter.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2022

Smördegssnurror med lingon och brie

Ingredienser

ca 30 snittar
1 förp kyld smördeg (à 250 g)
200 g brieost
1 dl hackade valnötskärnor
1 dl frysta lingon
1 - 2 msk flytande honung
flingsalt

Gör så här

00:15:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

11 st
  • Ska smördegen kavlas ut något?

    Sara

    Hej Sara! Smördegen behöver inte kavlas. Vänliga hälsningar Leif

    ICA-köket

  • Hur är de att äta kalla? Tänkte ta med på picknick..

    Josefin

  • Hur mycket honung ska man ha på varje snurra egentligen? Finns inget mått på det. Gör dom för andra gången nu, jättegoda! Använder mig av färdig Smördeg glutenfri dock.

    Robert

    Hej Robert! Man ringlar bara lite honung på varje smördegssnurra, det är lite svårt att säga exakt i mängd. Ett tips är att provsmaka sig fram. Hälsningar Leif

    ICA-köket

  • Jag tyckte smördegssnurrorna var ganska smaklösa. Följde receptet exakt, nästa gång blir det mer honung och salt på.

    Åsa

  • Kan man göra dem dagen innan och värma på lite innan de serveras?

    Inger

    Hej Inger! De går bra att förbereda dagen innan och värma på innan servering. 😊 Lycka till. Hälsningar Ulrika

    ICA-köket

  • Hej! Man kan väl lika gärna ta färska lingon?

    Agneta

    Hej Agneta! Ja, det går såklart bra! Hoppas det smakar! Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

  • Godaste snacksen. Hade hackade mandel i och det funkade bra

    Annika

  • Hej! Går det att byta frysta lingon mot frysta vinbär?

    Erjena

  • Gör dem för andra gången! Hur länge kan man förvara dem utan att frysa ner dem? 1vecka?

    Urve

  • Är det ok att frysa in snurrorna

    Kerstin

    Hej Kerstin! Det går bra att frysa in snurrona men de är inte lika frasiga efter upptining som nygräddade. 😊 Hälsningar Elina

    ICA-köket

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat per st.
Energi305 KJ / 73 kCal
Fett5 g
Salt0.2 g
Kolhydrater4 g
Protein2 g

Testa liknande recept

  • Inbakad brie
    Betyg 3.3 av 5.28 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Fylld brieost
    Betyg 2.4 av 5.108 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Bakad brie med glöggrussin
    Betyg 2.9 av 5.54 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad