Smördegskuvert | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Smördegskuvert

Bjud på underbara smördegskuvert fyllda av en krämig laxröra. Låt den delade smördegen gräddas i ugn före du lägger på din smakrika röra av lax, senap, dill, gräslök och majonnäs. Servera laxkuverten med salt rom och pepparrot för extra god smak.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Tina smördegsplattorna. Dela dem i fyra lika stora bitar. Skär sedan ut åtta lika stora trianglar ur plattorna. Lägg ihop plattorna, två och två, till fyra trianglar. Pensla dem på ovansidan med äggulan.
  3. Grädda trianglarna på bakplåtsduk eller smord plåt i ca 15 minuter.
  4. Laxröran: Strimla laxen och blanda med majonnäs och senap. Blanda gräslök och dill med laxblandningen.
  5. Dela de gräddade trianglarna i två halvor. Fyll dem med laxröra och lägg på locken. Laxrom och riven pepparrot förhöjer smaken.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 smördegsplattor
  • 1 äggula
Laxröran
  • 300 g rökt lax
  • 1 dl majonnäs
  • 2 tsk fransk senap
  • 1 msk hackad gräslök
  • 1 msk hackad dill
Lägg till i inköpslistan