Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Bärbakelse med hallon

En snabblagad liten bärbakelse med söt hallon är utmärkt till fikat. I detta recept kan du dessutom göra två olika crèmer att fylla smördegsbakelsen med förutom bär, vacker melon och syrligt limesocker. Tilltalande för både öga och gom!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Dela smördegsplattorna i halvor, lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och pensla med äggula.
  3. Grädda mitt i ugnen 10-12 minuter. Låt svalna på galler.
  4. Skär bort skalet från melonen och skär den i bitar. Blanda dem med hallonen. Riv skalet av limen och blanda med sockret.
  5. Vispa äggulor och florsocker poröst. Vispa grädden tjock. Blanda ner äggulorna i grädden och någon av smaksättningarna.
  6. Dela smördegen i halvor och fyll med crème och lägg på melon och hallonen. Strö över limesockret.

För alla

Rätten innehåller gluten, laktos-, mjölk- och äggprotein.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 frysta smördegsplattor
  • 1 äggula (till pensling)
  • 500 g melon t ex vatten-, honungs- eller cantaloupemelon
  • 3 dl hallon
  • 2 lime
  • 1 msk strösocker
  • 2 äggulor (till crèmen)
  • 2 msk florsocker
  • 1 1/2 dl vispgrädde
Smaksättning 1
  • 1 tsk vaniljsocker, kanel, stött kardemumma, färsk eller malen ingefära
Smaksättning 2
  • rivet skal av citrusfrukter, skurna örter t ex citronmeliss eller mynta
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?