Bärbakelse med hallon
![Bärbakelse med hallon](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_21908/cf_259/barbakelse_med_hallon.jpg)
En snabblagad liten bärbakelse med söt hallon är utmärkt till fikat. I detta recept kan du dessutom göra två olika crèmer att fylla smördegsbakelsen med förutom bär, vacker melon och syrligt limesocker. Tilltalande för både öga och gom!
![Bärbakelse med hallon](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_21908/cf_259/barbakelse_med_hallon.jpg)
Ingredienser
4 portioner
2 frysta smördegsplattor
1 äggula (till pensling)
500 g melon t ex vatten-, honungs- eller cantaloupemelon
3 dl hallon
2 lime
1 msk strösocker
2 äggulor (till crèmen)
2 msk florsocker
1 1/2 dl vispgrädde
Smaksättning 1
1 tsk vaniljsocker, kanel, stött kardemumma, färsk eller malen ingefära
Smaksättning 2
citrusfrukter, skurna örter t ex citronmeliss eller mynta
För alla
Rätten innehåller gluten, laktos-, mjölk- och äggprotein.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer