Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Smör- och citronglaserad färskpotatis

Denna färskpotatis som du glaserar i smör och citron passar fantastiskt bra till fisk eller fläskkött. Med persilja avrundar du den citronglaserade potatisen på ett fräscht sätt och den får dessutom lite färg.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 1997
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka potatisen i lättsaltat vatten. Häll av vattnet.
  2. Klicka i smöret och låt det smälta. Tillsätt citronsaft och salt. Vänd runt potatisen försiktigt tills det mesta av vätskan absorberats. Tillsätt persiljan och vänd runt potatisen. Servera till fisk och fläskkött, gärna grillat, t ex flintastek.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kg potatis (jämnstor)
  • salt till kokningen
  • 50 g smör
  • saft av 1 citron
  • 2 tsk salt
  • 1/2 dl hackad persilja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?