Citronglaserad färskpotatis | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Citronglaserad färskpotatis

Citronglaserad färskpotatis är ett enkelt och lättlagat, men ändå lyxigt, tillbehör till middagen. Potatisen får en smakrik glasering av persilja, citron och smör runt sig vilket höjer färskpotatisens redan goda smak.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och klicka i smöret och låt det smälta.
  2. Pressa citronen och tillsätt citronjuicen och salt. Vänd runt potatisen försiktigt tills det mesta av vätskan absorberats.
  3. Tillsätt persilja och vänd runt potatisen.

För alla

Innehåller inte gluten och ägg. Mjölk ingår.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smöret och använd mjölkfritt margarin eller olja.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kg potatis
  • 50 g smör
  • 1 citron
  • 2 tsk salt
  • 1/2 dl hackad persilja
Lägg till i inköpslistan