Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Smältsill

Varför inte servera den klassiska svenska matjessillen på nytt sätt nästa gång? Lägg sillen på ett somrigt fat med dill, lök och ägg runtom. Smält smör och slå det hett över sillen och servera direkt med nykokt färskpotatis. En mycket god sommarrätt!

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 1996
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Låt sillen rinna av och lägg sedan upp den på fat med grupper av hackad dill, lök och ägg runtom.
  2. Smält smöret och slå det hett över sillen strax innan den serveras med nykokt färskpotatis. Godare kan det inte bli!

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 burkar matjessill (à 200 g)
  • 2 finhackade rödlökar
  • 3 hårdkokta ägg
  • 1 knippe dill
  • 50 g smör
Lägg till i inköpslistan