Alexandras enkla matjessallad

Betyg 3 av 5.
8 personer har röstat
1
Alexandras enkla matjessallad

Alexandras enkla matjessallad är väldigt vacker och smakar underbart. Grunden består av matjessill, ägg, tomat, potatis och krispig rödlök som du varvar i en skål tillsammans med smarrig sås av sillspad, majonnäs och finhackad dill. Servera och njut!

Alexandras enkla matjessallad

Ingredienser

4 portioner
2 - 3   ägg
1   rödlök
4   medelstora kokta potatisar
2   tomater
1   burk hela filéer matjessill (à 570 g)
1 1/2 dl  majonnäs (helst egengjord)
1/2 dl  spad från sill
4   kvistar dill
gräslök

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos och mjölkprotein.

Gör så här

Tips

Vill man göra rätten lite smalare kan man byta ut hälften av majonnäsen mot matlagningsyoghurt.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
8 personer har röstat

Kommentar

En underbart god sallad. Som sås så tog jag Turkisk youghart blandat med fryst dill och kryddade med lite svartpeppar och sillspad. Använde Klädholmens matjesill på burk

Mildred

2011-07-25

Testa liknande recept

Husfrusill
Betyg 3 av 5.
27 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Matjessill med ajvar och rostad chili
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Nubberöra à la Lascha
Betyg 4.2 av 5.
50 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Nubberöra
Betyg 4 av 5.
46 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Matjessill med päronhack
Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Matjessill med rödbetor, brynt smör och pepparrot
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga