Slät grönsaks- och fisksoppa | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Slät grönsaks- och fisksoppa

Denna släta grönsaks- och fisksoppa passar lika bra till förrätt som till en enklare huvudrätt. Soppans fina smak får du av bland annat vitlök, färska örter och kajennpeppar som blandats ner i den mixade soppan. Servera ihop med god ostcrème.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär samtliga grönsaker i bitar. Fräs dem i olivoljan med färska örter och saffran. Späd med vin och fiskbuljong. Låt koka 10 min. Skär torsken i mindre bitar och tillsätt dem i soppan. Låt koka ytterligare 5 min.
  2. Mixa soppan med en mixerstav eller i matberedare. Soppan kan spädas med mer buljong om den är för tjock. Passera den genom en grov sil. Smaka av med salt och kajennpeppar.
  3. Blanda samman osten med kvargen. Servera soppan med en klick ostcrème i och färska örter på toppen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 tomat
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 potatis
  • 1/2 purjolök
  • 1/4 stjälkselleri
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl färska örter (finhackade)
  • 1 l fiskbuljong (tärning + vatten)
  • 2 dl vitt vin
  • 200 g torskfilé, sej eller hoki
  • salt
  • kajennpeppar
  • 1 dl riven ost (lagrad)
  • 1 dl kvarg gourmet
Lägg till i inköpslistan