Skurna saffranskakor

Saffran kan göra vilket bakverk som helst till en fullpott, och dessa kakor är verkligen inget undantag! Klassiska smörkakor med en deg gjord på bland annat smör, socker, mjöl och bakpulver passar utmärkt ihop med den gyllene kryddan. Doften som kakorna sprider från ugnen kommer få dig att vilja tjuvsmaka innan de svalnat..!

Gör så här
00:00:00
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsvärdet är beräknat per kaka.
Energi358 KJ / 86 kCal
Fett4 g
Salt0.1 g
Kolhydrater11 g
Protein1 g
Kommentarer
13 stVerkligen lyckat! Jag bakade med margarin för att få dom helt växtbaserade. Både billigare och bättre för planeten och lika gott, trott mig.
Petra
Helt magiska, har bakat dessa massor med gånger, brukar ha i lite salt i degen och sen flingsalt på toppen innan jag kör in dom i ugnen sen
Hanna
Mkt bra recept men jag tog 2 påsar saffran, då smakar de saffran !! Tina
Taina
Näringsvärdet är per kaka. Men det framgår inte hur mycket per 100g. Varje hushåll kommer få annorlunda kakstorlek än ICA. Det är det som gör det unikt.
Amanda
Super gott men behövs mer vatten typ 2-3 msk
Amanda
Jättegoda och lätta att göra 👍😋👍
Marie
Jättegoda och omtyckta på jobbet😊 går bra att frysa.
Katarina
Går det bra att frysa?
Melina
Hej Melina! Ja det går bra :) Hoppas du gillar kakorna. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Jättegoda följde receptet och man behöver inte mer vatten än 1msk ,de är jättegoda knappriga 👌
Alma
Hur gör man dessa glutenfria?
Monika
Hej Monika! Det är möjligt att det går att byta vetemjöl mot glutenfri mjölmix men det är inget vi har provat och det går inte alltid att byta ut vetemjölet rakt av så mängden mjölmix kan behöva justeras. Om du provar får du gärna skriva en kommentar om hur mycket glutenfritt mjöl du använde och hur de blev. Det är säkert andra kunder som uppskattar det tipset. Hälsningar Ulrika
ICA-köket