Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Skink- och äppelpytt

Skink- och äppelpytt är en fräsch och smakrik pytt av kokt julskinka, potatis, morötter, purjolök och äpplen. Pytten smaksätts med curry och svartpeppar och till skink- och äppelpytten serveras gärna gräddfil.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och tärna potatis och morötter. Skölj, ansa och strimla purjolöken. Stek rotfrukterna i matfettet i en stekpanna på medelvärme tills de börjar mjukna.
  2. Skölj, kärna ur och tärna äpplet. Låt äpplet fräsa med i pannan några min. Krydda med curry, salt och peppar. Tärna skinkan och blanda ner i pytten. Servera med en klick gräddfil.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 10 potatisar (10 potatisar motsvarar ca 800 g)
  • 2 morötter
  • 1 purjolök
  • 2 msk smör eller margarin
  • 2 äpplen
  • 1 msk curry
  • 1 tsk salt
  • 1 krm grovmald svartpeppar
  • 300 g kokt julskinka
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?