Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Skavpanna med kiwi

Renskavspanna med viltskav, lök, curry, kiwi och paprikapulver. Skavpanna med kiwi tillagar du på under 30 minuter och den har en härligt god ton av det vilda köttet. Servera potatismos till skavpannan.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skiva löken. Halvtina och grovhacka skavet.
  2. Fräs lök och skav i oljan i en stekpanna tills skavet börjar får färg. Krydda med curry, paprikapulver, salt och peppar.
  3. Häll över buljongen och soja och låt puttra under lock ca 5 min.
  4. Rör ut arrowroten i lite kallt vatten och blanda i pannan. Låt koka upp.
  5. Skala och tärna kiwin. Strö kiwin över skavet och servera med potatismos och lättkokta morotsstavar.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 gula lökar
  • 2 pkt älg- eller renskav (à 240 g)
  • 1 msk olja
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2 dl köttbuljong (tärning + vatten)
  • 1 msk soja
  • 1 tsk arrowrot
  • 2 kiwi
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer