Silltorn à la Pisa | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Silltorn à la Pisa

Silltorn à la Pisa är ett roligt sätt att servera sill och det lutar även åt att det är obeskrivligt gott. Det innehåller matjessill, ägg, rödlök, gräslök och crème fraiche. Varva röran med kavring för att bygga dina lutande torn.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Gör så här- texten är avsedd för 4 portioner.

  1. Låt sillen rinna av. Skala ägg och rödlök. Hacka sill, ägg, rödlök och hälften av gräslöken. Blanda allt det hackade med lätt crème fraiche. Smaka av med vitpeppar.
  2. Tryck ut 12 små rundlar, med hjälp av mått eller ett litet glas, ur kavringskivorna. Lägg en kavringrundel vardera på 4 assietter. Fördela lite av sillröran på rundlarna. Varva sedan rundlar och sillröra tills 4 små torn har bildats, översta lagret ska vara röra.
  3. Garnera silltornen med de sparade gräslöksstråna.

För alla

Gör äggfri: uteslut ägget.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 burk matjessill (à 200 g)
  • 1 hårdkokt ägg
  • 1 liten rödlök
  • 1 knippe gräslök
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • 1/2 krm vitpeppar
  • 6 skivor kavring
Lägg till i inköpslistan