Silltårta med tunnbröd, rödbetor och äpple
Röda rädisor, gröna äpplen och rödbetor garnerar den här festliga silltårtan. Under tunnbrödet döljer sig sedan en krämig fyllning med sill, dill och lök. En snabblagad sillrätt som är värd att bjuda på vid många fler tillfällen än bara till midsommar.
Ingredienser
4 portioner
1 burk löksill (à 500 g)
1 rödlök
1 kruka dill
2 dl smetana
salt och svartpeppar
4 runda mjuka tunnbröd (ca 18 cm i diameter)
2 små rödbetor
1/2 grönt äpple
5 rädisor
För alla
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1673 KJ / 400 kCal
Fett28 g
Salt0.6 g
Kolhydrater22 g
Protein15 g
Kommentarer