Silltårta med tunnbröd, rödbetor och äpple

1
0
Silltårta med tunnbröd, rödbetor och äpple

Röda rädisor, gröna äpplen och rödbetor garnerar den här festliga silltårtan. Under tunnbrödet döljer sig sedan en krämig fyllning med sill, dill och lök. En snabblagad sillrätt som är värd att bjuda på vid många fler tillfällen än bara till midsommar.

Skriv ut
Silltårta med tunnbröd, rödbetor och äpple

Ingredienser

4 portioner
1
burk löksill (à 500 g)
1
rödlök
1
kruka dill
2 dl
smetana
-
salt och svartpeppar
4
runda mjuka tunnbröd (ca 18 cm i diameter)
2
små rödbetor
1/2
grönt äpple
5
rädisor

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1673 KJ / 400 kCal
Fett 28 g
Salt 0.6 g
Kolhydrater 22 g
Protein 15 g
Läs mer om näringsvärden