Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Sillcocktail

Tjusig variant på sillsallad. Ingredienserna varvas och serveras i cocktailglas och får en ljuvlig topping av stenbitromsröra med gräslök, gräddfil och dill.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Romsås: Blanda såsen och låt den dra.
  2. Skär ett par gurkskivor på längden med hjälp av osthyveln och rulla ihop dem. Fördela skuren sallad, sillbitar, gurka och lökskivor i glasen. Häll över romsåsen.
  3. Toppa med en klick röd rom och strö på hackad gräslök.

Ingredienser

Portioner: 2
  • några olika sorters salladsblad
  • 2 rullade gurkskivor
  • 1 burk sill i dillsås (à 100 g)
  • tunt skivad rödlök
  • röd stenbitsrom
  • hackad gräslök
Romsås
  • 1 dl gräddfil
  • 1/2 burk röd stenbitsrom
  • 3 msk hackad dill
  • 3 msk hackad gräslök
Lägg till i inköpslistan